Olimpiyat

Yazıcı-dostu sürüm
Ulusal Matematik Olimpiyatı Nedir?

Liseye  ve ortaokula devam etmekte olan öğrencileri Temel Bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarında Tübitak tarafından Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir.
Ulusal Bilim Olimpiyatları iki aşamalı bir sınav sistemiyle uygulanmakta olup, ikinci aşma sınavları sonucunda madalya almaya hak kazanan öğrenciler, aldıkları madalya ve para ödülünün yanı sıra, sınavdaki dereceleri oranında girecekleri ilk Lisans Yerleştirme Sınavında  bir kereye özgü olmak üzere ek katsayı uygulamasından yararlanır. Ayrıca üniversite sınavı sonucunda üniversitelerimizin temel bilim bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından 2205-Yurt içi Lisans Burs Programı çerçevesinde desteklenmektedir. İlgili konuya, geçmiş sınav sorularına ve duyurulara tubitak resmi internet sayfasından ulaşabilirsiniz.
Matematik Olimpiyatlarına Nasıl Hazırlanılır?

Matematik olimpiyatlarına hazırlanmak  zeka, azim ve süreklilik gerektiren bir disiplindir. Bu disiplini kazanan ve kendi başına öğrenmeyi öğrenen bireyler hayat boyu başarılı olurlar. Çünkü matematiksel problem çözme becerisi, insanlara hayatta karşılaştığı problemlere farklı açılardan bakmayı öğretir. 
Ancak her ne kadar matematik evrensel de olsa okul müfredatı ile tübitak sınavları arasında bazı konu farklılıkları var. Bu yüzden önerilen kaynaklar bölümündeki kitaplar, sınıf düzeylerine uygun olarak yazılmıştır.

Geçmiş Sınav Soruları

Geçmiş sınav sorularına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Önerilen Kaynaklar
Tübitak ortaokul ve lise matematik olimpiyatlarına hazırlık için aşağıdaki kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Linke tıkladığınızda tanıtım PDF'lerini indirip inceleyebilirsiniz.

Ortaokul Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık Kaynakları

5.Sınıf     Olimpik Çocuk
6.Sınıf     Genç Matematik      Genç Geometri
7.Sınıf     Omage-1                 Omage-2
8.Sınıf     Dahimatik                Olimpik Matematik               Olimpik Geometri

Lise Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık Kaynakları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder